Vagdalt nagy virsli szemekkel

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált sertéshús/pulykahús
  • 3-4 evőkanál darált gluténmentes kenyér
  • 1 kávéskanál gluténmentes (csípős) paprikakrém
  • 1 csokor petrezselyem vagy (szárított) bazsalikom
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • 4-6 szelet sonka/angolszalonna
  • 4 gluténmentes virsli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 2 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A reszelt hagymát és fokhagymát a darált kenyérrel, 2 tojással, a vágott / szárított fűszerekkel, a mustárral és a paprikakrémmel a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal és egyenletesen szétterítjük rajta a húsmassza felét. A tetejére 2 sorban sonkába tekert virslit teszünk, s betakarjuk a hús másik felével. Jól összedolgozzuk, hogy egy szép nagy hengert kapjunk. A tetejét megkenjük olajjal, betakarjuk a fóliával és a sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Kibontjuk a fóliát, s a tetejét megpirítjuk. Kicsit pihentetjük, utána szeletekre vágva tálaljuk. Melegen burgonyapüré vagy sült hasábburgonya illik hozzá, de ehetjük főzelékekhez vagy majonézes burgonyasalátával is. Hidegen szendvicsben kiváló kirándulásra.

Hasonló receptek

Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)

Húsétel, Könnyű

Keringési problémák, Laktózmentes, Tojásmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött sertéskaraj

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Boros csirkecomb

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: