Vagdalt nagy virsli szemekkel
Hozzávalók:
- 70 dkg darált sertéshús/pulykahús
- 3-4 evőkanál darált gluténmentes kenyér
- 1 kávéskanál gluténmentes (csípős) paprikakrém
- 1 csokor petrezselyem vagy (szárított) bazsalikom
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- 4-6 szelet sonka/angolszalonna
- 4 gluténmentes virsli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 2 tojás
- bors
- olaj
- só
Elkészítés:
A reszelt hagymát és fokhagymát a darált kenyérrel, 2 tojással, a vágott / szárított fűszerekkel, a mustárral és a paprikakrémmel a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal és egyenletesen szétterítjük rajta a húsmassza felét. A tetejére 2 sorban sonkába tekert virslit teszünk, s betakarjuk a hús másik felével. Jól összedolgozzuk, hogy egy szép nagy hengert kapjunk. A tetejét megkenjük olajjal, betakarjuk a fóliával és a sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Kibontjuk a fóliát, s a tetejét megpirítjuk. Kicsit pihentetjük, utána szeletekre vágva tálaljuk. Melegen burgonyapüré vagy sült hasábburgonya illik hozzá, de ehetjük főzelékekhez vagy majonézes burgonyasalátával is. Hidegen szendvicsben kiváló kirándulásra.
Hasonló receptek
Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Laktózmentes, Tojásmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött sertéskaraj
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Boros csirkecomb
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes