Kovászos uborka (nyári) 1.
Hozzávalók:
- (gluténmentes) kenyér
- uborka
- kapor
- só
Elkészítés:
Az egyforma, középnagyságú uborkákat megmossuk, majd mindegyiknek a két végét levágjuk és középen hosszában bevágjuk úgy, hogy az uborkák egészben maradjanak. Egy széles szájú üveg aljára kaprot teszünk, belerakjuk az előkészített uborkát, tetejére ismét kaprot teszünk és 1-2 szelet gluténmentes kenyérrel befedjük. Ezután annyi langyos sós vizet öntünk rá, hogy ellepje. Napon vagy meleg helyen 4-6 napon át érleljük. Ha fokhagymásan szeretjük, 1-2 gerezd fokhagymát is tehetünk bele. Egy liter vízhez 2, 5 dkg sót tegyünk.
Hasonló receptek
Kovászos uborka (nyári) 2.
Savanyúság, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség
Csalamádé
Savanyúság, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák,
Párolt savanyú káposzta
Savanyúság, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes