Kefires lángos

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 300 g schär mix b/barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
  • 20 g friss budafoki élesztő
  • 1 tojás
  • 1 doboz kefir
  • kevés tej
  • csipet cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.) A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.

Hasonló receptek

Teljes kiőrlésű kenyér

Tésztaféle, Könnyű

Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Gombás krumplipogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes

Francia sajtostekercs

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: