Kefires lángos

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 300 g schär mix b/barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
  • 20 g friss budafoki élesztő
  • 1 tojás
  • 1 doboz kefir
  • kevés tej
  • csipet cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.) A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.

Hasonló receptek

Gibannyica (szerb rétes)

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Szilvás gombóc

Tésztaféle, Könnyű

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Sajtos-zöldséges tészta

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: