Kínai sült csirke salátával
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke
- 1 diónyi friss gyömbér/1 mokkáskanál szárított
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 narancs
- 8 evőkanál szójaszósz
- 6 evőkanál olaj
- 1 fej jégsaláta
- 2 paradicsom
- 2 zellerszár
- 1 piros húsú paprika
- 2 ecetes uborka
- 2 szelet szendvicskenyér
- 2 dl natúr joghurt
- 1 mokkáskanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál fehérbors
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és hat nagyobb darabra vágjuk (mell, combok, szárnyak, hát). A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük. A fokhagymát áttörjük. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, felének a levét kinyomjuk. Összekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a narancs héját és levét, az olajat. Beleforgatjuk a csirkedarabokat és legalább 3 órát állni hagyjuk benne. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és vékony csíkokra/karikákra vágjuk. Nagy salátástálban összekeverjük. A kenyeret apróra felkockázzuk és a vajon barnára pirítjuk.#Elkészítjük a salátaöntetet: a joghurtot simára keverjük a cukorral, a citromlével, 1 csipet sóval és fehér borssal ízesítjük. Ráöntjük a zöldségekre és összeforgatjuk. A húst bőrével lefelé a sütő rostjára fektetjük, betesszük a sütőbe, alátoljuk a tepsit és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 30 percig sütjük. Megfordítjuk a húsokat, bekenjük a marináddal és további 25 percig, pirosra sütjük. A salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Vagdalt
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egyszerű marhasült
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sertéssült tejszínes-mustáros almával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes