Kínai sült csirke salátával
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke
- 1 diónyi friss gyömbér/1 mokkáskanál szárított
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 narancs
- 8 evőkanál szójaszósz
- 6 evőkanál olaj
- 1 fej jégsaláta
- 2 paradicsom
- 2 zellerszár
- 1 piros húsú paprika
- 2 ecetes uborka
- 2 szelet szendvicskenyér
- 2 dl natúr joghurt
- 1 mokkáskanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 mokkáskanál fehérbors
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és hat nagyobb darabra vágjuk (mell, combok, szárnyak, hát). A gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük. A fokhagymát áttörjük. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, felének a levét kinyomjuk. Összekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát, a narancs héját és levét, az olajat. Beleforgatjuk a csirkedarabokat és legalább 3 órát állni hagyjuk benne. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és vékony csíkokra/karikákra vágjuk. Nagy salátástálban összekeverjük. A kenyeret apróra felkockázzuk és a vajon barnára pirítjuk.#Elkészítjük a salátaöntetet: a joghurtot simára keverjük a cukorral, a citromlével, 1 csipet sóval és fehér borssal ízesítjük. Ráöntjük a zöldségekre és összeforgatjuk. A húst bőrével lefelé a sütő rostjára fektetjük, betesszük a sütőbe, alátoljuk a tepsit és 200 fokon (gázsütő 3. fokozat) 30 percig sütjük. Megfordítjuk a húsokat, bekenjük a marináddal és további 25 percig, pirosra sütjük. A salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
őszibarackos csirkemell
Húsétel, Közepes
Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött túrópalacsinta
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Máj egészben
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes