Virslis bagett (tojás nélkül)
Hozzávalók:
- 250 g kenyérpor
- 50 g reszelt főtt burgonya
- 12 g friss élesztő
- 1 evőkanál olaj
- 300 ml langyos víz (vagy víz + tej)
- 1 evőkanál tejföl
- 3 virsli
- reszelt sajt
- só
Elkészítés:
Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben és a többi hozzávalóval kézi mixerrel jól kikeverjük. A formát bekenjük olajjal, beleteszünk minden mélyedésbe 1-1 kanál tésztát, ráteszünk 1-1 fél virslit, majd beborítjuk még egy kanál tésztával. A tetejét olajos kanállal elegyengetjük és a sütőben 50°C-on kb. 40 perc alatt megkelesztjük. Mikor szépen megkelt, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőt 220°C-ra kapcsoljuk. 10 perc után kicsit csökkentjük a hőmérsékletet és készre sütjük a bagetteket.
Hasonló receptek
Aranygalusaka
Tésztaféle, Közepes
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes
Rucolás-kakukkfüves tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos rudak
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes