Brokkoli krémleves
Hozzávalók:
- fél fej brokkoli
- 1 burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb fej hagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál olaj/margarin
- 2 kanál zsírszegény tejföl
- pár csepp citromlé
- 1 marék pirított kenyérkocka
- vágott petrezselyem
Elkészítés:
Forró olajban megpároljuk a kockára vágott hagymát, átforgatjuk rajta a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát. Felöntjük 1, 5 l vízzel. Mikor felforrt, beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, majd 5-10 perc múlva beletesszük a brokkolit is. Még 15 percig főzzük lassú tűzön. Ezután tejfölt keverünk bele és citromlével ízesítjük. Mikor picit kihűlt, nem teljesen pépesre turmixoljuk. A tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel és pirított kenyérkockákkal. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Hideg leves kétféle dinnyéből
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Dinnyés zöldparadicsom-leves
Leves, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Leves, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes