Tejjel készült burgonyakrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dl tej
  • petrezselyem
  • pirított kenyérszeletek

Elkészítés:

Vizet forralunk, sót teszünk bele, a burgonyát megfőzzük héjastól. Villával alaposan szétnyomkodunk és míg forró, elkeverjük tejjel, vajjal és sóval. Tejet vízzel hígítjuk, majd lassanként a burgonyához öntjük. Megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Kenyereket pirítunk és a leveshez tálaljuk.

Hasonló receptek

Bazsalikomos leves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Orosz sóskaleves / Zöld scsí

Leves, Közepes

Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: