Tejjel készült burgonyakrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 dl tej
- petrezselyem
- pirított kenyérszeletek
Elkészítés:
Vizet forralunk, sót teszünk bele, a burgonyát megfőzzük héjastól. Villával alaposan szétnyomkodunk és míg forró, elkeverjük tejjel, vajjal és sóval. Tejet vízzel hígítjuk, majd lassanként a burgonyához öntjük. Megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Kenyereket pirítunk és a leveshez tálaljuk.
Hasonló receptek
Bazsalikomos leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Orosz sóskaleves / Zöld scsí
Leves, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes