Rebarbara koktél
Hozzávalók:
- 2 kg rebarbara
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl piros ribizliszörp
- 2 dl víz
- 5 cl málnalikőr
- jégkockák
- citromszeletek
Elkészítés:
A megtisztított rebarbarát nagyobb darabokra vágjuk, majd a cukorral, a vízzel és a szörppel feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük. A levét átszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a likőrt beleöntjük. Poharakba töltjük, jégkockákat teszünk bele és citromszeletekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Bogyós frappé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Mogyorómentes
Mézes-rumos kávé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres kávé
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes