Pompos (tej és tojás nélkül)
Hozzávalók:
- 400 g schär mix b/fe-mini kenyérpor/glutenex/glutenix
- 2 kisebb burgonya
- 30 g élesztő
- langyos víz
- só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Az élesztőt kevés vízben elmorzsoljuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, belerakjuk az áttört burgonyát és így hagyjuk kihűlni. Közben a felfuttatott élesztőt is a liszthez adhatjuk és egy kevés sóval és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz a liszt, rugalmas tésztát dagasztunk. Fél óra alatt a duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk és lisztezett tepsibe rakjuk. Megszurkáljuk egy kés hegyével és 10 perc alatt félig megsütjük az előmelegített sütőben. Kivesszük, megkenjük fokhagymás tejföllel és tovább gazdagítjuk szalonnával, sonkával, kolbásszal, vagy amihez kedvünk van. Még gazdagabb lesz, ha a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal és így sütjük készre. A tepsiről egy vágódeszkára csúsztatjuk, adagokra vágjuk.
Hasonló receptek
Túrós derelye zabkorpából
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Amerikai fánk
Tésztaféle, Könnyű
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sáfrányos-spárgás penne
Tésztaféle, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes