Pompos (tej és tojás nélkül)

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 400 g schär mix b/fe-mini kenyérpor/glutenex/glutenix
  • 2 kisebb burgonya
  • 30 g élesztő
  • langyos víz

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Az élesztőt kevés vízben elmorzsoljuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, belerakjuk az áttört burgonyát és így hagyjuk kihűlni. Közben a felfuttatott élesztőt is a liszthez adhatjuk és egy kevés sóval és annyi langyos vízzel, amennyit felvesz a liszt, rugalmas tésztát dagasztunk. Fél óra alatt a duplájára kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtjuk és lisztezett tepsibe rakjuk. Megszurkáljuk egy kés hegyével és 10 perc alatt félig megsütjük az előmelegített sütőben. Kivesszük, megkenjük fokhagymás tejföllel és tovább gazdagítjuk szalonnával, sonkával, kolbásszal, vagy amihez kedvünk van. Még gazdagabb lesz, ha a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal és így sütjük készre. A tepsiről egy vágódeszkára csúsztatjuk, adagokra vágjuk.

Hasonló receptek

Túrós derelye zabkorpából

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Amerikai fánk

Tésztaféle, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sáfrányos-spárgás penne

Tésztaféle, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: