Szavojai fondü
Hozzávalók:
- 50 dkg ementáli
- 40 dkg comté
- 40 dkg beaufort
- 1 fokhagymagerezd
- 1 dl tetszés szerint kiválasztott száraz bor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 50 dkg házi kenyér vagy 2 szárazabb baguette
- 1 kupica cseresznyepálinka
- bors
Elkészítés:
Vágjuk le a sajtok héját, és vékonyan szeleteljük fel őket. A fokhagymagerezdet vágjuk ketté és alaposan kenjük meg vele az edényt. Öntsük bele a bort, keverjük bele a kukoricakeményítőt. Forraljuk fel, adjuk hozzá a sajtot. Fakanállal folyamatosan kevergessük addig, amíg a sajt teljesen megolvad. Bőségesen borsozzuk meg. Alaposan keverjük meg és a cseresznyepálinkát az utolsó pillanatban adjuk hozzá. Az edényt helyezzük asztali melegítőre és azonnal tálaljuk nagy kenyérkockákkal. A fondü elkészítéséhez mindig háromféle sajtra van szükség és mindent egybevetve kb. 200 grammnyira személyenként.
Hasonló receptek
Csirke sajtbundában
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-spenótos csirkeszeletek
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes