Szavojai fondü
Hozzávalók:
- 50 dkg ementáli
- 40 dkg comté
- 40 dkg beaufort
- 1 fokhagymagerezd
- 1 dl tetszés szerint kiválasztott száraz bor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 50 dkg házi kenyér vagy 2 szárazabb baguette
- 1 kupica cseresznyepálinka
- bors
Elkészítés:
Vágjuk le a sajtok héját, és vékonyan szeleteljük fel őket. A fokhagymagerezdet vágjuk ketté és alaposan kenjük meg vele az edényt. Öntsük bele a bort, keverjük bele a kukoricakeményítőt. Forraljuk fel, adjuk hozzá a sajtot. Fakanállal folyamatosan kevergessük addig, amíg a sajt teljesen megolvad. Bőségesen borsozzuk meg. Alaposan keverjük meg és a cseresznyepálinkát az utolsó pillanatban adjuk hozzá. Az edényt helyezzük asztali melegítőre és azonnal tálaljuk nagy kenyérkockákkal. A fondü elkészítéséhez mindig háromféle sajtra van szükség és mindent egybevetve kb. 200 grammnyira személyenként.
Hasonló receptek
Olaszos rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött burgonya májjal
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes