Csirkevacsora
Hozzávalók:
- 1 kisebb csirke
- 4 csirkemáj
- 1 piros húsú paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
- 8 szelet kenyér
- 6 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál cukor
- ? teáskanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 húsleveskocka
- olasz saláta-fűszerkeverék
- 2 teáskanál citromlé
- majoránna
- kakukkfű
Elkészítés:
Darabolja fel a csirkét, sós vízben főzze meg, csontozza ki, vágja apró darabokra, végül hűtse le. Főzze meg a májakat is, de azokat hagyja egészben. A paprikát karikákra, a petrezselymet és a gyöngyhagymákat apróra vágja. Melegítse elő a sütőt 250 °C-ra, ha gázsütője van, állítsa az 5. fokozatra. 2 evőkanál vajon pirítsa világosbarnára a cukrot és a lisztet. Folyamatosan kevergetve (könnyen leéghet!) öntse fel a tejszínnel, majd morzsolja hozzá a leveskockát. Főzze masszává a gyöngyhagymával, a fűszerekkel és a citromlével. Kenje meg a kenyérszeleteket vajjal, helyezze sütőlapra vagy lapos tepsibe. Ízlésesen helyezze rá a paprikakarikákat és a csirkehúst. Egyenletesen ossza el rajta a mártást, majd süsse öt percig. Amíg sül, a májakat kis vajon hirtelen süsse át, aztán helyezze azokat a kész szendvicsek tetejére. Szórja meg petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Cigánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült máj - libazsírban
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj baconszalonnában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes