Angolos töltött kenyértekercs
Hozzávalók:
- 8 szelet sonka
- 20 dkg spenót
- 2 dkg vaj
- 75 dkg toast kenyér
- őrölt bors
- só#A sajtos besamelhez: 3-3 dkg vaj és liszt
- 5 dl tej
- 20-20 dkg rokfort sajt és közepesen érett cheddar sajt
- cayenne bors#A forma kikenéséhez
- vaj
Elkészítés:
1. A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, a többi részt hosszú vékony csíkokra vágjuk. A spenótot közepes tűzön 5 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat és sóval, borssal ízesítjük. 5 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet. Újra tűzre tesszük és tovább keverve lassanként hozzáöntjük a tejet. Borssal ízesítjük és 5 perc alatt sűrűre főzzük. 2. A cheddar héját levágjuk, a cheddart kockákra vágjuk, majd a besamelbe keverjük és 5 percig kislángon főzzük, végül a szétmorzsolt rokfortot is belekeverve fondü sűrűségűre főzzük. Kihűtjük. 3. A kenyér héját levágjuk, a belsejét hosszában 4 szeletre vágjuk, a sajtos besamellel megkenjük, majd a sonkacsíkokkal és spenóttal megszórjuk. 4. A megkent kenyérszeleteket óvatosan felcsavarjuk, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket vajjal kikent tepsibe rakjuk és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, vastag karikákra vágjuk. Frissen tálaljuk. #Variáció: A cheddart helyettesíthetjük edami sajttal, a rokfortot goudával vagy mascarponéval. Más-más ízű ételt kapunk, ha különböző sonkaféléket használunk.
Hasonló receptek
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajt házilag
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Fűszeres tallérok
Előétel, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes