Angolos töltött kenyértekercs
Hozzávalók:
- 8 szelet sonka
- 20 dkg spenót
- 2 dkg vaj
- 75 dkg toast kenyér
- őrölt bors
- só#A sajtos besamelhez: 3-3 dkg vaj és liszt
- 5 dl tej
- 20-20 dkg rokfort sajt és közepesen érett cheddar sajt
- cayenne bors#A forma kikenéséhez
- vaj
Elkészítés:
1. A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, a többi részt hosszú vékony csíkokra vágjuk. A spenótot közepes tűzön 5 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. Serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat és sóval, borssal ízesítjük. 5 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet. Újra tűzre tesszük és tovább keverve lassanként hozzáöntjük a tejet. Borssal ízesítjük és 5 perc alatt sűrűre főzzük. 2. A cheddar héját levágjuk, a cheddart kockákra vágjuk, majd a besamelbe keverjük és 5 percig kislángon főzzük, végül a szétmorzsolt rokfortot is belekeverve fondü sűrűségűre főzzük. Kihűtjük. 3. A kenyér héját levágjuk, a belsejét hosszában 4 szeletre vágjuk, a sajtos besamellel megkenjük, majd a sonkacsíkokkal és spenóttal megszórjuk. 4. A megkent kenyérszeleteket óvatosan felcsavarjuk, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket vajjal kikent tepsibe rakjuk és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, vastag karikákra vágjuk. Frissen tálaljuk. #Variáció: A cheddart helyettesíthetjük edami sajttal, a rokfortot goudával vagy mascarponéval. Más-más ízű ételt kapunk, ha különböző sonkaféléket használunk.
Hasonló receptek
Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel
Előétel, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű töltött hagyma
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkinikrém
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes