Zöldparadicsom-füge lekvár
Hozzávalók:
- 1-1 kg zöldparadicsom és friss füge
- 1,5 kg cukor
- 1 citrom
- 1 darabka fahéj
Elkészítés:
A zöldparadicsomokat néhány percre forró vízbe tesszük, majd héjukat lehúzzuk és belsejüket kikaparjuk. A fügéket megtisztítjuk és apróra vágjuk. A paradicsomokat, a fügéket, a cukrot, a citrom levét és a fahéjat összekeverjük, felforraljuk és kislángon gyakran kevergetve másfél órát főzzük. Amikor kész, üvegekbe töltjük.
Hasonló receptek
Alma csatni 2.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Whisky lekvár
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tejszínes cukkíni
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes