Cukkini-krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkíni
  • 5 dkg magvaj
  • 1 dl magtej
  • 1 dl hidegen sajtolt olaj (olíva-
  • napraforgó-
  • lenmag-olaj)
  • 1 evőkanál erőliszt
  • mokkáskanál tamari
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet zsálya
  • víz (desztillált vagy szűrt)
  • szárított kenyérkocka teljekiőrlésű- vagy rozskenyérből

Elkészítés:

Erőliszt: pirított, apróra morzsolt vagy tört, teljes kiőrlésű lisztből készült száraz maradék kenyérből készül. A cukkínit felkockázzuk, egy kis olajon megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk a liszttel, felengedjük vízzel. Beletesszük a fűszereket, majd merülő-mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Magtejjel, magvajjal dúsítjuk. Szárított kenyérkockával tálaljuk.

Hasonló receptek

Okróska (hideg orosz leves)

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szalonnás kelbimbóleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diétás leves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség

Új keresés

Válasszon diétát: