Cukkini-krémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkíni
- 5 dkg magvaj
- 1 dl magtej
- 1 dl hidegen sajtolt olaj (olíva-
- napraforgó-
- lenmag-olaj)
- 1 evőkanál erőliszt
- mokkáskanál tamari
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet zsálya
- víz (desztillált vagy szűrt)
- szárított kenyérkocka teljekiőrlésű- vagy rozskenyérből
Elkészítés:
Erőliszt: pirított, apróra morzsolt vagy tört, teljes kiőrlésű lisztből készült száraz maradék kenyérből készül. A cukkínit felkockázzuk, egy kis olajon megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk a liszttel, felengedjük vízzel. Beletesszük a fűszereket, majd merülő-mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Magtejjel, magvajjal dúsítjuk. Szárított kenyérkockával tálaljuk.
Hasonló receptek
Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal
Leves, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejjel készült burgonyakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes