Gombás-zelleres szendvics
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény kenyér
- 50 g zeller
- 50 g gomba
- 30 g vaj
- 10 g liszt
- 30 g tejföl
- 50 g paradicsom
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zellert, felszeleteljük és enyhén sós, ecetes vízben félpuhára főzzük. A gombát is felszeleteljük, a vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal és sütőlemezre tesszük. A zellert rárakjuk a kenyerekre, rákenjük a gombás szószt és rányomkodjuk a paradicsomszeleteket. A sütő középső rácsán 10 percig sütjük. Tálaláskor díszíthetjük citromszeletekkel és petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Whisky lekvár
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fűszeres-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes