Gombás-zelleres szendvics
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény kenyér
- 50 g zeller
- 50 g gomba
- 30 g vaj
- 10 g liszt
- 30 g tejföl
- 50 g paradicsom
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zellert, felszeleteljük és enyhén sós, ecetes vízben félpuhára főzzük. A gombát is felszeleteljük, a vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal és sütőlemezre tesszük. A zellert rárakjuk a kenyerekre, rákenjük a gombás szószt és rányomkodjuk a paradicsomszeleteket. A sütő középső rácsán 10 percig sütjük. Tálaláskor díszíthetjük citromszeletekkel és petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Májgombóc (levesbetét)
Egyéb, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szendvics húsgolyókkal
Egyéb, Könnyű
Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöld paradicsom csatni
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes