Gombás-zelleres szendvics

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 100 g fehérjeszegény kenyér
  • 50 g zeller
  • 50 g gomba
  • 30 g vaj
  • 10 g liszt
  • 30 g tejföl
  • 50 g paradicsom

Elkészítés:

Megtisztítjuk a zellert, felszeleteljük és enyhén sós, ecetes vízben félpuhára főzzük. A gombát is felszeleteljük, a vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal és sütőlemezre tesszük. A zellert rárakjuk a kenyerekre, rákenjük a gombás szószt és rányomkodjuk a paradicsomszeleteket. A sütő középső rácsán 10 percig sütjük. Tálaláskor díszíthetjük citromszeletekkel és petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Vaníliás szőlőlekvár

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Zöld paradicsom csatni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)

Egyéb, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: