Gombás-zelleres szendvics
Hozzávalók:
- 100 g fehérjeszegény kenyér
- 50 g zeller
- 50 g gomba
- 30 g vaj
- 10 g liszt
- 30 g tejföl
- 50 g paradicsom
Elkészítés:
Megtisztítjuk a zellert, felszeleteljük és enyhén sós, ecetes vízben félpuhára főzzük. A gombát is felszeleteljük, a vajon megpároljuk, megszórjuk liszttel, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket megkenjük vajjal és sütőlemezre tesszük. A zellert rárakjuk a kenyerekre, rákenjük a gombás szószt és rányomkodjuk a paradicsomszeleteket. A sütő középső rácsán 10 percig sütjük. Tálaláskor díszíthetjük citromszeletekkel és petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Candida szükség kenyér
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fahéjas almalekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tojáskrém
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes