Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint
Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött spenótpüré
- 1 l tej
- 4 szelet 3-4 napos kenyér a héja nélkül
- ízlés szerint kevés só
- törött bors#A rántáshoz 3 nagy gerezd fokhagyma
- kevés liszt
- olaj (vagy zsír)
Elkészítés:
Kevés tejben (kb. 1 dl) megáztatom a SZIKKADT kenyérszeleteket, majd a saját mancsaimmal borsószem-méretűre szétgyurmázom. A tej többi részét egy 2 literes lábasba öntöm, majd lassú tűzre teszem melegedni. Fagyott állapotban hozzáteszem a spenótot és folyamatos figyelem mellett hagyom fölolvadni (kigúnyolnának érte, ha engedném a tejet odakozmálódni). Közben az összezúzott fokhagymagerezdekből, a lisztből és a zsírozóból fehér rántást készítek. A spenót felolvadt. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a kenyérzúzalékot, megsózom, megborsozom és felforralom. Belekapircsálom a fokhagymás rántást és néhány percig forralom (a lisztnek is meg kell főnie!). Ezután kész, kikapcsolom a lángot! (Ha esetleg sűrű lenne, kis vízzel hígítható.)
Hasonló receptek
Zöldséges rizses szárnyasragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zabpelyhes túrógombóc
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Gombás-sonkás omlett
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes