Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg mélyhűtött spenótpüré
  • 1 l tej
  • 4 szelet 3-4 napos kenyér a héja nélkül
  • ízlés szerint kevés só
  • törött bors#A rántáshoz 3 nagy gerezd fokhagyma
  • kevés liszt
  • olaj (vagy zsír)

Elkészítés:

Kevés tejben (kb. 1 dl) megáztatom a SZIKKADT kenyérszeleteket, majd a saját mancsaimmal borsószem-méretűre szétgyurmázom. A tej többi részét egy 2 literes lábasba öntöm, majd lassú tűzre teszem melegedni. Fagyott állapotban hozzáteszem a spenótot és folyamatos figyelem mellett hagyom fölolvadni (kigúnyolnának érte, ha engedném a tejet odakozmálódni). Közben az összezúzott fokhagymagerezdekből, a lisztből és a zsírozóból fehér rántást készítek. A spenót felolvadt. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a kenyérzúzalékot, megsózom, megborsozom és felforralom. Belekapircsálom a fokhagymás rántást és néhány percig forralom (a lisztnek is meg kell főnie!). Ezután kész, kikapcsolom a lángot! (Ha esetleg sűrű lenne, kis vízzel hígítható.)

Hasonló receptek

Sajtos spagetti

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rizses hús törökösen

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-sajtos lecsó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: