Csudajó spenót
Hozzávalók:
- 1 csomag mélyhűtött spenótpüré (általában 40 dkg)
- 1 friss félkilós
- félbarna kenyér 1/3 része
- 3 dl tej
- só
- fehérbors
- reszelt szerecsendió
- reszelt citromhéj
- csipet cukor
- tojás
Elkészítés:
Egy vízzel kiöblített edényben felteszem a fagyott spenótot kis lángon, fedő alatt felolvasztani. A tejet egy bögrében a mikróban felforrósítom. A kenyeret felszeletelem és a belét egy tálba tépkedem. A kenyér héjának egyben kell maradnia. A kenyérbélre rászórom a fűszereket és a forró tejet ráöntöm. Villával vagy krumplitörővel egyenletesre tapicskolom. Lehet turmixgépben is elkeverni, de nem érdemes, mert a friss kenyér gyorsan szétolvad a forró tejben. Ekkorra kb. felengedett már a spenót, hozzáöntöm a kenyérbelet és jól elkeverem. Ekkor felforralom, nem kell hosszan főzni, elég ha egyet rottyan. A kenyérhéjakat gyengén kivajazott (olajozott) vagy teflon serpenyőben tűzre teszem és mindegyikbe beleütök 1 tojást. Gerezdekre vágott, sós vízben főtt pár szem krumpli és a kenyérhéjas tojás a feltét. Krumpli helyett főtt sárgarépával is lehet adni.
Hasonló receptek
Narancsos-spenótos csirkesaláta
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Zöldborsófőzelék diétásan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott karfiol
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes