Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból
Hozzávalók:
- 500 g nephropan kenyérpor
- 20 g élesztő
- 5 g cukor
- 15 g olaj
- 5 dl víz
Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos vízben elkeverjük, majd 20-25 percig állni hagyjuk. A kenyérporhoz hozzáadjuk az előzőleg elkészített kovászt, az olajat és kb. 4 dl langyos vizet. Alaposan összedolgozzuk. A tésztát olajjal kikent sütőformába öntjük. A tésztát letakarva 20-25 percig kelesztjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. (Háztartási sütőben a sütés megkezdése előtt célszerűen az alábbi módon fejleszthetünk gőzt: vízzel telt tálkát a már előmelegített sütőbe helyezünk.)
Hasonló receptek
Kenyérpótló
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabkorpás muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes