Nephropanból palacsinta készítése
Hozzávalók:
- 100 g kenyérpor
- 3 g élesztő
- 2 g cukor
- 150 g víz
Elkészítés:
A kenyérpor súlyára számított 3 % mennyiségű élesztőt, 2 %-nyi cukrot a 34-36C hőmérsékletű víz 1 részében elosztjuk. A cukor oldása után belekeverjük a kenyérport, majd homogenizálás után a maradék vízmennyiséget is hozzáadjuk. Habverő vagy fakanál segítségével híg palacsintatésztát készítünk. 20-30 perces kelesztés után forró palacsintasütőben minimális étolaj felhasználásával megsütjük. A kisült palacsintákat ízlés szerint töltelékkel töltve fogyaszthatjuk. Készíthetünk palacsintát élesztő felhasználása nélkül is. Ebben az esetben a tészta készítéséhez szódavizet célszerű felhasználni és a tészta kikeverés után azonnal süthető.
Hasonló receptek
Sajtos - szakállas aprósüti
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás vendégváró háromszögek
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós tészta
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes