Sajtfondü almával

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet 2 centi vastag kenyér
  • 1 mogyoróhagyma
  • 50 dkg edami sajt
  • 50 dkg füstölt sajt
  • 4 evőkanál tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál almapálinka
  • 4 alma (jonagold)
  • 1 citrom

Elkészítés:

A kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet felkockázzuk. A mogyoróhagymát kettévágjuk és a fondüedény alját bedörzsöljük. A sajtokat felkockázzuk. A tejet, a tejszínt, a sajtkockákat a fondüedénybe tesszük és állandóan kevergetve kislángon addig olvasztjuk, míg krémes masszát kapunk. A tűzről levéve belekeverjük a pálinkát és újra felforraljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat négyfelé vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A kenyérkockákat és az almaszeleteket fondüvillával a sajtba mártva fogyasztjuk.

Hasonló receptek

Budwig-krém

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes

Sajtos rétes - tyropita

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Aszpikos avokádós rák

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: