Sajtfondü almával

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet 2 centi vastag kenyér
  • 1 mogyoróhagyma
  • 50 dkg edami sajt
  • 50 dkg füstölt sajt
  • 4 evőkanál tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál almapálinka
  • 4 alma (jonagold)
  • 1 citrom

Elkészítés:

A kenyérszeletek héját levágjuk és a kenyérbelet felkockázzuk. A mogyoróhagymát kettévágjuk és a fondüedény alját bedörzsöljük. A sajtokat felkockázzuk. A tejet, a tejszínt, a sajtkockákat a fondüedénybe tesszük és állandóan kevergetve kislángon addig olvasztjuk, míg krémes masszát kapunk. A tűzről levéve belekeverjük a pálinkát és újra felforraljuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat négyfelé vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A kenyérkockákat és az almaszeleteket fondüvillával a sajtba mártva fogyasztjuk.

Hasonló receptek

Májpástétom vajastésztában

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött csirkemell

Előétel, Közepes

Vashiány, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsomkocsonya

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: