Szardíniai omlett
Hozzávalók:
- 1 szelet kenyér
- 1 dl tej
- 2 cukkini
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 1 citrom
- 4 tojás
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál víz
- só
Elkészítés:
Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.
Hasonló receptek
Gyors túrógombóc - kefirből
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Gombás-sonkás omlett
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-spenótos csirkeszeletek
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes