Szardíniai omlett
Hozzávalók:
- 1 szelet kenyér
- 1 dl tej
- 2 cukkini
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 1 citrom
- 4 tojás
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál víz
- só
Elkészítés:
Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.
Hasonló receptek
Magyaros makaroni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiol vajas morzsával
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott Burgonya
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes