Szardíniai omlett

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 szelet kenyér
  • 1 dl tej
  • 2 cukkini
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 citrom
  • 4 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál víz

Elkészítés:

Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.

Hasonló receptek

Kelkáposztafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tavaszi cukkini

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos csirke

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: