Szardíniai omlett

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 szelet kenyér
  • 1 dl tej
  • 2 cukkini
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 1 citrom
  • 4 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál víz

Elkészítés:

Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.

Hasonló receptek

Gyors túrógombóc - kefirből

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Gombás-sonkás omlett

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: