Dómika
Hozzávalók:
- 1/4 kg kenyér felszeletelve
- vagy hat zsömle
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt (lehet
- sőt jó
- ha többféle)
- só
Elkészítés:
A kenyér, vagy zsömleszeleteket kivajazott tűzálló tálba sorban lerakjuk, meghintjük borsónyi vajdarabokkal és megszórjuk reszelt sajttal. Újabb kenyérréteg, vaj és sajt következik mindaddig, amíg a hozzávalókból tart. A végén az egészet meglocsoljuk a sós tejjel és addig sütjük, míg a kenyér a tejet teljesen magába nem szívja, ill. a teteje szép piros lesz. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a sajt megkeseredhet!
Hasonló receptek
Olaszos rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Crohn, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött szafaládé
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes