Dómika
Hozzávalók:
- 1/4 kg kenyér felszeletelve
- vagy hat zsömle
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt (lehet
- sőt jó
- ha többféle)
- só
Elkészítés:
A kenyér, vagy zsömleszeleteket kivajazott tűzálló tálba sorban lerakjuk, meghintjük borsónyi vajdarabokkal és megszórjuk reszelt sajttal. Újabb kenyérréteg, vaj és sajt következik mindaddig, amíg a hozzávalókból tart. A végén az egészet meglocsoljuk a sós tejjel és addig sütjük, míg a kenyér a tejet teljesen magába nem szívja, ill. a teteje szép piros lesz. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a sajt megkeseredhet!
Hasonló receptek
Sertéscomb kolbászos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ínyenc sajtos egytál
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia rakottburgonya 2.
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes