Körte-camembert saláta
Hozzávalók:
- 2 csomag camembert sajt
- 4 körte
- néhány salátalevél
- 15 dkg dióbél
- olívaolaj
- tárkonyecet
- só
- 4 szelet toast kenyér
Elkészítés:
A toast kenyerek széleit levagdossuk, félretesszük. A kenyérszeleteket sütőrácsra tesszük. A körtét felkarikázzuk, ugyanígy teszünk a camambert-el. A kenyérszeletekre teszünk egy-egy szelet körtét, a tetejére pedig egy-egy szelet sajtot. 180 fokos sütőben 10 perc alatt megolvasztjuk a sajtot. A levagdosott kenyérhéjakat felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, ízesítjük dióval, sóval és borssal. Az egészet egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett és apróra tépkedett salátaleveleket, végül jól összekeverjük. Erre tálaljuk a sült, körtés-sajtos toastokat.
Hasonló receptek
Sonkás salátatál
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés Caesar saláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes