Körte-camembert saláta
Hozzávalók:
- 2 csomag camembert sajt
- 4 körte
- néhány salátalevél
- 15 dkg dióbél
- olívaolaj
- tárkonyecet
- só
- 4 szelet toast kenyér
Elkészítés:
A toast kenyerek széleit levagdossuk, félretesszük. A kenyérszeleteket sütőrácsra tesszük. A körtét felkarikázzuk, ugyanígy teszünk a camambert-el. A kenyérszeletekre teszünk egy-egy szelet körtét, a tetejére pedig egy-egy szelet sajtot. 180 fokos sütőben 10 perc alatt megolvasztjuk a sajtot. A levagdosott kenyérhéjakat felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, ízesítjük dióval, sóval és borssal. Az egészet egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett és apróra tépkedett salátaleveleket, végül jól összekeverjük. Erre tálaljuk a sült, körtés-sajtos toastokat.
Hasonló receptek
Gyümölcssaláta túrókémmel
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Capellini saláta
Saláta, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós-fetás zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes