Piperade
Hozzávalók:
- 8-8 paradicsom és zöldpaprika
- 20 dkg füstölt tarja
- 6 tojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirított kenyérszeletek
- só
Elkészítés:
Az olajban néhány percig pároljuk a felszeletelt paprikát, meg a cikkekre vágott paradicsomot. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük és állandóan kevergetjük, így saját levében puhul meg. Amikor a paradicsom szétfőtt, belekeverjük az elhabart tojásokat és ezzel addig sütjük, amíg az egész megkocsonyásodik. Tálalás előtt csíkokra vágott tarjával betakarjuk és pirított kenyérrel kínáljuk.
Hasonló receptek
Csirkés paella
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egyszerű őszi tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkinifőzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes