Piperade
Hozzávalók:
- 8-8 paradicsom és zöldpaprika
- 20 dkg füstölt tarja
- 6 tojás
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- pirított kenyérszeletek
- só
Elkészítés:
Az olajban néhány percig pároljuk a felszeletelt paprikát, meg a cikkekre vágott paradicsomot. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük és állandóan kevergetjük, így saját levében puhul meg. Amikor a paradicsom szétfőtt, belekeverjük az elhabart tojásokat és ezzel addig sütjük, amíg az egész megkocsonyásodik. Tálalás előtt csíkokra vágott tarjával betakarjuk és pirított kenyérrel kínáljuk.
Hasonló receptek
Túrógombóc spenótágyon
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Kelkáposztafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pulykamáj narancsos rizzsel
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes