Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 1 darab körte
- 1 darab őszibarack
- 30 dkg eper
- 1 liter víz
- 50 dkg barnacukor
- 8 gombóc vanília fagylalt
- 4 evőkanál pirított mandula.
Elkészítés:
Egy edényben keverjük el a vizet a cukorral, majd forraljuk fel, és főzzük 5 percig gyakori kavargatás mellett. A körtét és a barackot szeleteljük cikkekre, az epreket mossuk meg. A gyümölcsöket mártsuk a forró szirupba (körtecikkeket 1 percig, a barackokat és az epreket körülbelül 10-10 másodpercig). A szirupot addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Gyümölcskelyhet töltsünk meg rétegesen: alulra 1 gombóc fagylalt, majd1 sor körte, 1 sor barack, 1 sor eper, 1 gombóc fagylalt, és végül szórjuk meg a pirított mandulával. 1 evőkanálnyi szirupot csepegtessünk a mandula tetejére, és azonnal tálaljuk. Tápérték egy adagban:
Hasonló receptek
Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Banántorta
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kókuszgolyó
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes