Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 1 darab körte
  • 1 darab őszibarack
  • 30 dkg eper
  • 1 liter víz
  • 50 dkg barnacukor
  • 8 gombóc vanília fagylalt
  • 4 evőkanál pirított mandula.

Elkészítés:

Egy edényben keverjük el a vizet a cukorral, majd forraljuk fel, és főzzük 5 percig gyakori kavargatás mellett. A körtét és a barackot szeleteljük cikkekre, az epreket mossuk meg. A gyümölcsöket mártsuk a forró szirupba (körtecikkeket 1 percig, a barackokat és az epreket körülbelül 10-10 másodpercig). A szirupot addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Gyümölcskelyhet töltsünk meg rétegesen: alulra 1 gombóc fagylalt, majd1 sor körte, 1 sor barack, 1 sor eper, 1 gombóc fagylalt, és végül szórjuk meg a pirított mandulával. 1 evőkanálnyi szirupot csepegtessünk a mandula tetejére, és azonnal tálaljuk. Tápérték egy adagban:

Hasonló receptek

Bögrés - almás sütemény /Gluténmentes/

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Banántorta

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Kókuszgolyó

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: