Vitamin csiga
Hozzávalók:
- 30 dkg Fe-mini kenyérpor
- 2 teáskanál Fe-mini tojáshelyettesítő por
- 2 kávéskanál só
- 2,5 dl víz
- csipet kurkuma
- töltelék: 30 dkg paraj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál Fe-mini tojáshelyettesítő por
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál só
- negyed l húsleveslé
- kevés paprikás olaj
Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.A töltelékhez a vöröshagymát megpároljuk, a szalonnát kisütjük.A szalonna kisült zsírján üvegesre pároljuk a hagymát. A parajt sós vízben megfőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük. A töltelék alapanyagait összedolgozzuk, és a tésztára kenjük. Felgöngyöljük, majd 4 cm-es csíkokat vágunk belőle. Élére állítva helyezzük a tepsibe és a tetejét paprikás olajjal kenjük meg. A húsleveslét ráöntjük, és alufólia alatt 40 percig sütjük. Kb. 6 db lesz belőle.
Hasonló receptek
Tálban sütött húsos babos tészta
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Aranygalusaka
Tésztaféle, Közepes
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes