Mandulás marha
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- őrölt bors
- só
- 1 kávéskanál chilipor
- 1,5 dl olívaolaj
- 2 szelet kenyér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab paradicsom
- 2 evőkanál mandula (őrölt)
- 4 evőkanál balzsamecet
- 4 evőkanál vörösborecet
- fél fej kelkáposzta
Elkészítés:
Előző este tegyük ki a két szelet kenyeret szikkadni, szükség lesz rá a mártásnál. A negyedekre vágott paradicsomokat, a mandulát, a chiliport, a fokhagymát meg az olajat turmixoljuk össze. Szórjuk bele a szikkadt kenyérdarabokat, majd öntsük rá a kétféle ecetet. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Szeleteljük fel a húst, klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk és roston süssük meg a cikkekre vágott kelkáposztával együtt. A kész húst tegyük tányérra a kellel együtt, majd a sütőserpenyőbe borítsuk bele a szószt, melegítsük fel és öntsük a tányéron húsra. Finom vacsoraként tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás-sonkás omlett
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás sertésmáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pasta carbonara
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes