Zöldségfalatkák olaszosan

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adaghoz: 500 g friss zöldség ízlés szerint válogatva az alábbiakból: sárgarépa
  • kígyóuborka
  • kaliforniai paprika
  • zöldpaprika
  • fürtös paradicsom
  • hónapos retek
  • édeskömény
  • 200 g vékonyra szeletelt füstölt sonka
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • tengeri só
  • ízlés szerint pirított kenyérkockák.

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, ízlés szerint szeleteljük fel mindet. Kisebb tálkába öntsük az olívaolajat, a balzsamecetet és sózzuk meg. A zöldségfalatkákat ebbe a sózott mártásba mártogathatjuk. Kínáljunk mellé pirított kenyérkockákat és sonkaszeleteket, de akár kis szendvicseket is formázhatunk belőle, amelyeket fogpiszkálóval rögzíthetjük. Energia: 262 kcal, Szénhidrát: 4,3 g, Fehérje: 9,8 g, Zsír: 22 g

Hasonló receptek

Tejszínes tészta spárgával és csirkemellel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kecsege hidegen

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Őszibarackkal töltött csirke

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: