Pozsonyi kocka

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg gluténmentes nagykockatészta
  • 6-7 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 8 + 2 dkg vaj/margarin
  • 4-5 evőkanál őrölt mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral habosra keverjük. A tejfölt, a citromhéjat és a lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is. Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával meghintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmadnyi tésztával befedjük. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on) 45-50 percen át sütjük. Melegen, kockákra vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Áfonyás túrófalat

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Feketeerdő torta

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Mrs. Lipton meggyes lepénye

Desszert, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: