Pozsonyi kocka

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg gluténmentes nagykockatészta
  • 6-7 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 7-8 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 8 + 2 dkg vaj/margarin
  • 4-5 evőkanál őrölt mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk. A vajat először magában, majd a tojások sárgájával, végül 5-6 evőkanál cukorral habosra keverjük. A tejfölt, a citromhéjat és a lecsöpögtetett tésztát hozzáadjuk, azután beleforgatjuk a vaníliás cukorral habbá vert tojásfehérjét is. Egy kb. 25x20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával meghintjük, a tészta egyharmadát belesimítjuk. A maradék cukorral összekevert mákot meg a mazsolát rászórjuk, egyharmadnyi tésztával befedjük. Ezután a lekvárt kenjük rá, majd a tésztával letakarjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on) 45-50 percen át sütjük. Melegen, kockákra vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Ananászos-túrós süti

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Túrós pite (szalakális)

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: