Rizstorta / Rizskoch

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 liter tejből készült tejberizs
  • gluténmentes zsemlemorzsa
  • csokimáz/puding
  • reszelt citromhéj
  • friss gyümölcs
  • 3 tojás
  • vaj

Elkészítés:

A hideg tejberizsbe belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd a habbá vert fehérjét is. Egy kerek tortaformát vagy jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk prézlivel, s beletesszük a massza felét. Beborítjuk friss, kimagozott (s lecsurgatott) bogyós gyümölccsel, s betakarjuk a maradék tejberizzsel. Középmeleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, s bevonjuk olvasztott csokimázzal vagy pudinggal. Készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is. Ha nincs erre időnk, szórjuk meg porcukorral, vagy öntsük le egy kis málnaszörppel.

Hasonló receptek

Darált keksz kukoricalisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Csokis-mogyorós kekszek

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás

Mákos süti

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: