Stíriai metélt
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg coelipan liszt
- gluténmentes zsemlemorzsa
- gluténmentes vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1,5 dl tejföl
- 2 dkg vaj
- citromhéj
- mazsola
- 3 tojás
- só
Elkészítés:
Az áttört túróval, 1 tojással és a liszttel, kevés sóval és 1 kanál tejföllel közepesen kemény gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük és utána jól lecsurgatjuk. A vajat 2 tojás sárgájával, cukorral és a tejföllel jól elkeverjük. Tehetünk bele citromhéjat, mazsolát és vaníliás cukrot, végül hozzákeverjük a tojások felvert habját. A kifőtt tésztát ezzel a keverékkel óvatosan összevegyítjük, zsiradékkal kikent és morzsával meghintett formába öntjük és forró sütőben pirosra sütjük. Cukorral meghintve tálaljuk. Coelipan helyett szinte bármilyen egyszerű gluténmentes lisztkeverékkel elkészíthető.
Hasonló receptek
Habos őszibaracklepény
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes
Almazselés pite
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Ananászos-túrós süti
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes