Nyári zöldségsaláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 200 g fejes saláta
- 1,5 csomag újhagyma
- 200 g karalábé
- 120 g uborka
- 1 teáskanálnyi snidling
- 200 g sárgarépa
- 2 teáskanálnyi ecet
- 1 teáskanálnyi gyümölcscukor
- 4 csepp lenmagolaj
- Tengeri só.
Elkészítés:
A saláta és az újhagyma külső leveleit eltávolítjuk, majd folyó vízben alaposan lemossuk a többi zöldségfélével együtt. A sárgarépát, az uborkát, és a karalábét megpucoljuk, és zöldségreszelőn lereszeljük. Majd hozzáadjuk a karikákra szeletelt hagymát, a csíkozott salátát, és besózzuk. Jól elkeverjük, és állni hagyjuk 20-25 percig. Amikor levet ereszt, hozzáadjuk a megmosott és apróra szeletelt snidlinget, a cukorral, az ecettel és az olajjal ízesítjük, majd ízlés szerint felöntjük vízzel. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Tápérték egy adagban: Energia: 68,5 kcal, Szénhidrát: 13,5 g, Fehérje 2,5 g,
Hasonló receptek
Zöldségpogácsa sütőtökös raguval
Főétel, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Laktózmentes
Céklafőzelék
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkahabos burgonya
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes