Karácsonyi diótorta liszt nélkül
Hozzávalók:
- A tésztához: 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 26 dkg darált dió
- 8 tojás
- 25 dkg kristálycukor#A forma kikenéséhez: margarin#A krémhez: 35 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
- 25 dkg porcukor#A díszítéshez: 16 szem meggy
- 2-3 evőkanál tortadara
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A zsemlemorzsát a vaníliáscukorral és a darált dióval összekeverjük, a sárgájakrémhez adjuk, ezután a fehérjét lazán hozzákeverjük. A formát kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 15-20 percig sütjük. Ha a teteje már megsült, még a sütési idő lejárta előtt tanácsos sütőpapírral lefedni, nehogy megégjen. Ha a tészta kihűlt, három lapra vágjuk szét. A porcukrot a tojással, a tojássárgájával és a kakaóval gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk. A tetejét tortadarával és meggyszemekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Diós-meggyes rakott kifli
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgabarackos muffin
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes