Karácsonyi diótorta liszt nélkül
Hozzávalók:
- A tésztához: 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 26 dkg darált dió
- 8 tojás
- 25 dkg kristálycukor#A forma kikenéséhez: margarin#A krémhez: 35 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
- 25 dkg porcukor#A díszítéshez: 16 szem meggy
- 2-3 evőkanál tortadara
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A zsemlemorzsát a vaníliáscukorral és a darált dióval összekeverjük, a sárgájakrémhez adjuk, ezután a fehérjét lazán hozzákeverjük. A formát kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 15-20 percig sütjük. Ha a teteje már megsült, még a sütési idő lejárta előtt tanácsos sütőpapírral lefedni, nehogy megégjen. Ha a tészta kihűlt, három lapra vágjuk szét. A porcukrot a tojással, a tojássárgájával és a kakaóval gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk. A tetejét tortadarával és meggyszemekkel díszítjük.
Hasonló receptek
Zabpelyhes tallér
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karácsonyi grillázs (tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Londoni szelet
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes