Spenótkrémes makaróni
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót (mirelit)
- 3 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 dkg makaróni tészta#A szószhoz: 10 dkg füstölt szalonna
- 4 dl tejszín
- 1 kávéskanál pirospaprika (csípős)
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál snidling (apróra vágott)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A spenótot a vajban krémesre pároljuk, míg a levét elfövi. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és kislángon összefőzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A szalonnát apróra vágjuk, teflonban megpirítjuk, majd zsírpapírra szedjük. A zsiradékot a tejszínnel meg a paprika felével összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Addig pároljuk, míg az egész a harmadára sűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a tűzre visszatéve kevergetve sűrűre főzzük. (Vigyázzunk, nehogy a tojás rántottaszerűre süljön!) A maradék paprikát, a snidlinget és a szalonnát is hozzáadjuk. A makarónit és a spenótot salátástálba öntjük, a szósszal meglocsoljuk és összekeverjük.
Hasonló receptek
Zellerfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés-sonkás rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes