Spenótkrémes makaróni

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót (mirelit)
  • 3 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg makaróni tészta#A szószhoz: 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejszín
  • 1 kávéskanál pirospaprika (csípős)
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál snidling (apróra vágott)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A spenótot a vajban krémesre pároljuk, míg a levét elfövi. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és kislángon összefőzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük. A szalonnát apróra vágjuk, teflonban megpirítjuk, majd zsírpapírra szedjük. A zsiradékot a tejszínnel meg a paprika felével összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Addig pároljuk, míg az egész a harmadára sűrűsödik. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a tűzre visszatéve kevergetve sűrűre főzzük. (Vigyázzunk, nehogy a tojás rántottaszerűre süljön!) A maradék paprikát, a snidlinget és a szalonnát is hozzáadjuk. A makarónit és a spenótot salátástálba öntjük, a szósszal meglocsoljuk és összekeverjük.

Hasonló receptek

Túrógombóc spenótágyon

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Csirkehúsos egytál

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vidámfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: