Májgombóc (levesbetét)

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz májkonzerv
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • apróra vágott p.zöld
  • bors
  • (esetleg kevés apróra vágott vöröshagyma
  • de ez el is hagyható
  • ha valaki nem szereti) .

Elkészítés:

Az 1 kis doboz májkonzervet elkeverjük 1 e. tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel (egyszerűbb Knorr p. zöld-kockát használni, amit könnyedén el tudunk morzsolni, ez enyhén sós, ebben az esetben a sóval óvatosan bánjunk!), ízesítjük sóval, borssal, esetleg kevés apróra vágott v. hagymával. (Aki nem szereti a v. hagymát, el is hagyhatja.) Vizes kézzel kis gombócokat formálunk, vagy kávéskanállal galuskákat szaggatunk belőle, és a forró levesbe főzzük. Az egyszerű zöldséglevest vagy a leveskockából készült levest ízletesebbé, tartalmasabbá tehetjük vele. Húslevesbe is kiváló levesbetét.

Hasonló receptek

Vaníliás szőlőlekvár

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Narancs-sütőtök lekvár

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Alma csatni 2.

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: