Májgombóc (levesbetét)
Hozzávalók:
- 1 kis doboz májkonzerv
- 1 tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- apróra vágott p.zöld
- só
- bors
- (esetleg kevés apróra vágott vöröshagyma
- de ez el is hagyható
- ha valaki nem szereti) .
Elkészítés:
Az 1 kis doboz májkonzervet elkeverjük 1 e. tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel (egyszerűbb Knorr p. zöld-kockát használni, amit könnyedén el tudunk morzsolni, ez enyhén sós, ebben az esetben a sóval óvatosan bánjunk!), ízesítjük sóval, borssal, esetleg kevés apróra vágott v. hagymával. (Aki nem szereti a v. hagymát, el is hagyhatja.) Vizes kézzel kis gombócokat formálunk, vagy kávéskanállal galuskákat szaggatunk belőle, és a forró levesbe főzzük. Az egyszerű zöldséglevest vagy a leveskockából készült levest ízletesebbé, tartalmasabbá tehetjük vele. Húslevesbe is kiváló levesbetét.
Hasonló receptek
Whisky lekvár
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Szendvics húsgolyókkal
Egyéb, Könnyű
Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vegyes ecetes savanyúság
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes