Pelyhes-magos halvagdalt
Hozzávalók:
- 40 dkg b?r és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süll? is)
- 5-5 dkg zabés búzapehely
- 3 dl tej
- 1 ev?kanál szezámmag
- 2 ev?kanál hántolt apraforgómag
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- kb. 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál fekete bors
- 2 ev?kanál citromlé
- 3-4 ev?kanál zsemlemorzsa#A sütéshez: olaj
Elkészítés:
A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, lefödve duzzadni-hűlni hagyjuk. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszából jó féltenyérnyi pogácsákat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
Hasonló receptek
Tejszínben pácolt rántott máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos-tejfölös tepsiben sült csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykamell gazdagon
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes