Pelyhes-magos halvagdalt

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg b?r és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süll? is)
  • 5-5 dkg zabés búzapehely
  • 3 dl tej
  • 1 ev?kanál szezámmag
  • 2 ev?kanál hántolt apraforgómag
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • kb. 1 kiskanál só
  • 1 mokkáskanál fekete bors
  • 2 ev?kanál citromlé
  • 3-4 ev?kanál zsemlemorzsa#A sütéshez: olaj

Elkészítés:

A tejet fölforraljuk, majd a pelyheket és a magokat beledobjuk, lefödve duzzadni-hűlni hagyjuk. A halat ledaráljuk, a lereszelt vöröshagymával, a tojással és a kifacsart pelyhekkel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. A masszából jó féltenyérnyi pogácsákat formálunk, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Kb. ujjnyi forró olajon, közepes tűzön, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek

Rokfortos tengeri hal

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemáj fehérborban

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Toszkán hal

Húsétel, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: