Majonézes tésztasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg makaróni
- 20 dkg füstölt
- főtt sonka
- 3-4 csemegeuborka
- 1 húsos
- piros színű paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál ketchup
- só
- csipetnyi őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát 5-6 centis darabokra tördeljük és enyhén sós vízben kifőzzük. Utána leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A sonkát, az uborkát meg a kicsumázott paprikát gyufaszálnyi csíkokra metéljük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A majonézt a tejföllel és a ketchuppal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, végül az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk.
Hasonló receptek
Zöldséges pulykacsíkok wokban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pulykaragu
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsós sertéskaraj
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes