Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 12 réteslap (vagy 2 csomag vajas tészta)
  • margarin
  • zsemlemorzsa
  • tojássárgája
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 karalábé
  • 1/2 zeller
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 kicsi cukkini
  • 25 dkg gomba
  • 1 kaliforniai paprika (piros)
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 1/2 kg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 doboz ricotta
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

1. töltelék: Egy fél fej hagymát kockára vágunk és 1 evőkanál olívaolajon kicsit megpároljuk. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelbimbót, brokkolit, 1/2 kaliforniai paprikát nagyon apróra (gyufaszál méretűre) vágjuk és megpároljuk a hagymán. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel, zellerzölddel fűszerezzük. 1/4 doboz ricottát elkeverünk benne és félretesszük.#2. töltelék: Fél fej hagymát felkockázunk, megpároljuk 1 evőkanál olajon. A gombát szintén gyufaszál méretűre vágjuk (kalapját, szárát egyaránt) és megpároljuk a hagymán (lehetőleg elfőzzük a levét). A három kis cukkinit, a 1/2 kaliforniai paprikát, a szárított paradicsomot szintén apróra vágjuk és a gombához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel ízesítjük. 1/4 doboz ricottát, 1 egész tojást elkeverünk benne és hozzáöntünk annyi zsemlemorzsát, hogy egyáltalán ne maradjon alatta víz. Ezt is félreteszük.#3. töltelék: 1/2 kg spenótot 1 evőkanál olívaolajon megpárolunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük egy kis őrölt szerecsendióval. Elkeverünk benne 1 egész doboz ricottát és 1 tojássárgáját. A réteslapokat a szokásos módon készítjük elő, azaz, rétegenként margarinnal megkenjük. Egy rúdhoz 3-4 levelet teszünk egymásra. Megszórjuk zsemlemorzsával és erre halmozunk a töltelékből (természetesen csak egyfajtát). A két szélét ráhajtjuk, felcsavarjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük és megkenjük vajjal a tetejét. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Egy szelet energiatartalma: 167 kcal Szénhidrát: 54,35 g
Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Padlizsánnal töltött gomba

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenóttal töltött túrótortácskák

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Csőben sült brokkoli/ karfiol

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: