Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 12 réteslap (vagy 2 csomag vajas tészta)
  • margarin
  • zsemlemorzsa
  • tojássárgája
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 karalábé
  • 1/2 zeller
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg brokkoli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 kicsi cukkini
  • 25 dkg gomba
  • 1 kaliforniai paprika (piros)
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 1/2 kg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 doboz ricotta
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • zellerzöld
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

1. töltelék: Egy fél fej hagymát kockára vágunk és 1 evőkanál olívaolajon kicsit megpároljuk. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, kelbimbót, brokkolit, 1/2 kaliforniai paprikát nagyon apróra (gyufaszál méretűre) vágjuk és megpároljuk a hagymán. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel, zellerzölddel fűszerezzük. 1/4 doboz ricottát elkeverünk benne és félretesszük.#2. töltelék: Fél fej hagymát felkockázunk, megpároljuk 1 evőkanál olajon. A gombát szintén gyufaszál méretűre vágjuk (kalapját, szárát egyaránt) és megpároljuk a hagymán (lehetőleg elfőzzük a levét). A három kis cukkinit, a 1/2 kaliforniai paprikát, a szárított paradicsomot szintén apróra vágjuk és a gombához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, petrezselyemzölddel, kakukkfűvel ízesítjük. 1/4 doboz ricottát, 1 egész tojást elkeverünk benne és hozzáöntünk annyi zsemlemorzsát, hogy egyáltalán ne maradjon alatta víz. Ezt is félreteszük.#3. töltelék: 1/2 kg spenótot 1 evőkanál olívaolajon megpárolunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük egy kis őrölt szerecsendióval. Elkeverünk benne 1 egész doboz ricottát és 1 tojássárgáját. A réteslapokat a szokásos módon készítjük elő, azaz, rétegenként margarinnal megkenjük. Egy rúdhoz 3-4 levelet teszünk egymásra. Megszórjuk zsemlemorzsával és erre halmozunk a töltelékből (természetesen csak egyfajtát). A két szélét ráhajtjuk, felcsavarjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük és megkenjük vajjal a tetejét. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Egy szelet energiatartalma: 167 kcal Szénhidrát: 54,35 g
Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Rakott padlizsán

Vegetáriánus, Közepes

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Csőben sült angolzeller

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Parmezános grillezett padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: