Spagetti pulyka húsgolyókkal
Hozzávalók:
- 1 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- áttörva
- 25 dkg marinara tésztaszósz
- 75 dkg sovány daráltpulyka
- 1 tojás
- 1/3 csésze reszelt light sajt
- 1/4 csésze petrezselyem
- összevágva
- 1/3 csésze zsemlemorzsa
- 1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma
- 35 dkg linguine tészta
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és 1/2 percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt. 2. Egy közepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. a húsból kis golyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót). 3. A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. lassú tűzön 1 óráig főzzük. Időnként megkeverjük. 4. A tésztát a felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük. Leszűrjük. 5. A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.
Hasonló receptek
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sajtfondü almával
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Háromízű pástétom
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes