Stíriai metélt

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 22 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 8 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dkg búzadara
  • 3 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt túrót ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet a vízben megfőzzük. Keverőtálban a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és lazán a túrómetélt alaphoz keverjük. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük az elkészített masszát és megsütjük sütőben.

Hasonló receptek

Pizzás csiga (tojás nélkül)

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajttekercs

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Házi nudli eperlekvárral

Tésztaféle, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: