Stíriai metélt
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 22 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliáscukor
- 8 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dkg búzadara
- 3 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt túrót ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet a vízben megfőzzük. Keverőtálban a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és lazán a túrómetélt alaphoz keverjük. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. Beleöntjük az elkészített masszát és megsütjük sütőben.
Hasonló receptek
Pizzás csiga (tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Házi nudli eperlekvárral
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes