Répatorta
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgarépa
- 20 dkg dió
- 15 dkg csokoládé
- 15 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 narancs vagy citrom reszelt héja
- 6 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1 csomag sütőpor
- margarin
- zsemlemorzsa (a tepsi kikenéséhez)#A krémhez: 20 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- vanília esszencia vagy igazi vanília
Elkészítés:
A sárgarépát megtisztítjuk, majd finomra reszeljük. A diót a csokoládéval együtt durvára vágjuk és egy kevés liszttel összeforgatjuk. A margarint a barnacukorral meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a reszelt narancshéjat. A tojásokat egyenként elkeverjük benne, majd a zsemlemorzsát és a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk. Végül a csokis diót és a répát is beleforgatjuk. Margarinnal kikent és morzsával behintett közepes méretű tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben, 175°C) 40 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a sütemény, elkészítjük a krémet. Ehhez a porcukrot és a vaníliaesszenciát a vajjal habosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot is és simára keverjük. Amikor a tészta már kihűlt, bevonjuk vele a süteményünket.
Hasonló receptek
Marcipán (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Vaníliás omlós sütemény
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Kuszkusz málnamártással
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes