Májjal töltött tök tárkonyos mártással
Hozzávalók:
- 2 spárgatök
- 2 tojás
- 2 zsemle
- 40 dkg sertésmáj
- 2 dl csontlé vagy 20 g ételízesítő
- 1 csokor tárkony
- 50 g vaj
- 1 dl tejszín
- 12 g liszt
- 0,5 dl ecet vagy citromlé
- 25 g kristálycukor
- só
- fehér őrölt bors.
Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk, két végét levágjuk, hosszában félbevágva belsejét kanállal kikaparjuk és besózzuk, a tárkonyt finomra, a májat csíkokra vágjuk. A zsemlét vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a májat és a tojást, ízesítjük sóval, borssal és jól összedolgozzuk, végül a kikapart tököt megtöltjük a töltelékkel. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe vagy lábasba rakjuk és ráöntjük a két dl vízben feloldott ételízesítőt és az ecetet, majd lassú tűzön - fedő alatt - megpároljuk. Közben elkészítjük a tárkonyos mártást. Világos vajas rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt és gyorsan átkeverjük, majd felöntjük a töltött tök párolólevével és a tejszínnel. Ízesítjük sóval, kevés cukorral és jól kiforraljuk. A megfőtt tököt felszeletelve tálra rakjuk és meglocsoljuk a forró tárkonyos mártással.
Hasonló receptek
Almás csirke II.
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lazac sütőben
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn
Vadrizses-gyümölcsös csirke
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes