Májjal töltött tök tárkonyos mártással
Hozzávalók:
- 2 spárgatök
- 2 tojás
- 2 zsemle
- 40 dkg sertésmáj
- 2 dl csontlé vagy 20 g ételízesítő
- 1 csokor tárkony
- 50 g vaj
- 1 dl tejszín
- 12 g liszt
- 0,5 dl ecet vagy citromlé
- 25 g kristálycukor
- só
- fehér őrölt bors.
Elkészítés:
A tököt megtisztítjuk, két végét levágjuk, hosszában félbevágva belsejét kanállal kikaparjuk és besózzuk, a tárkonyt finomra, a májat csíkokra vágjuk. A zsemlét vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a májat és a tojást, ízesítjük sóval, borssal és jól összedolgozzuk, végül a kikapart tököt megtöltjük a töltelékkel. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe vagy lábasba rakjuk és ráöntjük a két dl vízben feloldott ételízesítőt és az ecetet, majd lassú tűzön - fedő alatt - megpároljuk. Közben elkészítjük a tárkonyos mártást. Világos vajas rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt és gyorsan átkeverjük, majd felöntjük a töltött tök párolólevével és a tejszínnel. Ízesítjük sóval, kevés cukorral és jól kiforraljuk. A megfőtt tököt felszeletelve tálra rakjuk és meglocsoljuk a forró tárkonyos mártással.
Hasonló receptek
Cigánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos csirke
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás
Kéksajtos pulykacsíkok dióval
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes