Májjal töltött tök tárkonyos mártással

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 spárgatök
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 40 dkg sertésmáj
  • 2 dl csontlé vagy 20 g ételízesítő
  • 1 csokor tárkony
  • 50 g vaj
  • 1 dl tejszín
  • 12 g liszt
  • 0,5 dl ecet vagy citromlé
  • 25 g kristálycukor
  • fehér őrölt bors.

Elkészítés:

A tököt megtisztítjuk, két végét levágjuk, hosszában félbevágva belsejét kanállal kikaparjuk és besózzuk, a tárkonyt finomra, a májat csíkokra vágjuk. A zsemlét vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a májat és a tojást, ízesítjük sóval, borssal és jól összedolgozzuk, végül a kikapart tököt megtöltjük a töltelékkel. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe vagy lábasba rakjuk és ráöntjük a két dl vízben feloldott ételízesítőt és az ecetet, majd lassú tűzön - fedő alatt - megpároljuk. Közben elkészítjük a tárkonyos mártást. Világos vajas rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt és gyorsan átkeverjük, majd felöntjük a töltött tök párolólevével és a tejszínnel. Ízesítjük sóval, kevés cukorral és jól kiforraljuk. A megfőtt tököt felszeletelve tálra rakjuk és meglocsoljuk a forró tárkonyos mártással.

Hasonló receptek

Gombás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött csirke olaszosan

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonyos májragu

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: