Szilvás gombóc
Hozzávalók:
- 30 g keményítő
- 30 g búzaliszt
- 1 tojás
- 50 g szilva
- 30 g cukor
- 20 g zsemlemorzsa
- 10 g olaj
- fahéj
- porcukor
- 100 g burgonya
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, a tojással és a szükség szerint langyos vízzel összegyúrjuk az egészet. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk, közepébe tesszük a kimagozott szilvát és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a tetejére. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon és a leszűrt, kész gombócokra szórjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Burgonyás pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes
Sajtos muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Graham keksz
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes