Szilvás gombóc

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 g keményítő
  • 30 g búzaliszt
  • 1 tojás
  • 50 g szilva
  • 30 g cukor
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 10 g olaj
  • fahéj
  • porcukor
  • 100 g burgonya

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, a tojással és a szükség szerint langyos vízzel összegyúrjuk az egészet. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk, közepébe tesszük a kimagozott szilvát és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a tetejére. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon és a leszűrt, kész gombócokra szórjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Hasonló receptek

Gombás krumplipogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes

Kalács (alaprecept)

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Vitamin csiga

Tésztaféle, Közepes

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: