Almás rétes
Hozzávalók:
- 40 dkg alma
- reszelt citromhéj ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- édesítőpor ízlés szerint
- 1 csomag réteslap
- 2 kávéskanál étolaj
- 1 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés:
Az almát reszelem, összekeverem a citromhéjjal, a fahéjjal és az édesítőszerrel. A réteslapokat szétszedem, megkenem olajjal és az almával megtöltöm. Tetejét tejföllel megkenem és közepesre előmelegített sütőben ropogósra sütöm.
Hasonló receptek
Töltött körte
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes
Édesgofri
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós pite (szalakális)
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes