Mogyorós halszeletek
Hozzávalók:
- tengeri halfilé (a lényeg
- hogy szálkamentes legyen)
- 1 csomag sós mogyoró
- zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- bors.
Elkészítés:
A halat megsózzuk, és félretesszük. A mogyorót diódarálón ledaráljuk, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsához (1rész morzsa, 2 rész mogyoró) beletesszük a zúzott fokhagymát és a petrezselymet, valamit a borsot. Utána lisztbe tojásba, majd a mogyorós morzsába forgatjuk a halat és bő forró olajban kisütjük. Majonézes, vagy törtburgonya illik hozzá.
Hasonló receptek
Grillezett májszeletek zöldfűszerekkel
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Húsos spenót (Lehme biszbanah)
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes