Mogyorós halszeletek
Hozzávalók:
- tengeri halfilé (a lényeg
- hogy szálkamentes legyen)
- 1 csomag sós mogyoró
- zsemlemorzsa
- tojás
- liszt
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- apróra vágott petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- bors.
Elkészítés:
A halat megsózzuk, és félretesszük. A mogyorót diódarálón ledaráljuk, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsához (1rész morzsa, 2 rész mogyoró) beletesszük a zúzott fokhagymát és a petrezselymet, valamit a borsot. Utána lisztbe tojásba, majd a mogyorós morzsába forgatjuk a halat és bő forró olajban kisütjük. Majonézes, vagy törtburgonya illik hozzá.
Hasonló receptek
Tonhal aszalt szilvával
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szárnyas cukkini
Húsétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes