Túrós karfiol

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiolfej (szép
  • tömör legyen)
  • 20 dkg tehéntúró
  • 3 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 6 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió (késhegynyi)

Elkészítés:

Sós vízben egészben majdnem teljesen puhára főzzük a karfiolfejet. Közben 1 dkg lisztből 2 dkg vajjal és a tejjel besamelt főzünk. Amikor kihűlt, elkeverjük az áttört túróval. A karfiolt lecsöpögtetjük és keresztben, mint a zsömlét kettévágjuk. Az alsó felét kivajazott tűzálló tálba tesszük, rásimítjuk a túrós tölteléket és ráhelyezzük a karfiol tetejét. A maradék vajból és lisztből világos mártást készítünk, felengedjük 2 dl karfiol főzővízzel, néhány percig állandó keverés mellet forraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejfölt és a szerecsendiót. Ha szükséges megsózzuk, bár a karfiol főzővíz úgyis sós volt. Ráöntjük a karfiolra és a tetejét zsemlemorzsával, vagy reszelt sajttal hintjük meg, majd forró sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Spenótos lasagne (Húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Juhtúrós burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Gombával töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: