Göngyölt tojás
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1,5 dl húsleves
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg ementáli sajt
- bors
- őrölt szerecsendió
- 8 kemény tojás
- 4 kanál tejföl
- pirospaprika
- csípős mustár
- 10 dkg húsos szalonna
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és vajon üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel és kicsit pirulni hagyjuk. Felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, majd egy kis ideig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük és villával összetörjük. A tojássárgáját tejföllel és a maradék sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket. A tűzálló tálat megszórjuk zsemlemorzsával és belefektetjük a vékony szalonna csíkokba tekert tojást és mártással meglocsoljuk őket. Forró sütőben 15 percig sütjük.
Hasonló receptek
Juhsajtos burgonyaszuflé
Előétel, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Mogyorós sajtgolyó
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes
Vörös káposzta almával és dióval
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes