Göngyölt tojás
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1,5 dl húsleves
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg ementáli sajt
- bors
- őrölt szerecsendió
- 8 kemény tojás
- 4 kanál tejföl
- pirospaprika
- csípős mustár
- 10 dkg húsos szalonna
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és vajon üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel és kicsit pirulni hagyjuk. Felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, majd egy kis ideig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, borsozzuk és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük és villával összetörjük. A tojássárgáját tejföllel és a maradék sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket. A tűzálló tálat megszórjuk zsemlemorzsával és belefektetjük a vékony szalonna csíkokba tekert tojást és mártással meglocsoljuk őket. Forró sütőben 15 percig sütjük.
Hasonló receptek
Tojásos füstölt lazac
Előétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Humusz (csicseriborsókrém)
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes