Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 20-25 dkg füstölt sajt
- 1 szál póréhagyma
- 3-4 tojás
- 2-4 dl tej
- 2 dkg vaj
- 1-2 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A réteslap felét kiolajozott, közepes tepsibe terítjük, a lapok között is kicsit megolajozzuk, megszórjuk a morzsa felével. Az olvasztott vajon megforrósítjuk a lisztet, felöntjük annyi tejjel, amennyivel közepesen sűrű mártássá áll össze. Kihűtjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját, a sót, borsot, mustárt, felkarikázott póréhagymát és a reszelt sajtot. A sütőt előmelegítjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A habot a masszához keverjük, majd a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk morzsával, befedjük a maradék réteslapokkal, közöttük és a tetején kissé megolajozzuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Hidegen szeleteljük, mert a sajt olvadtan nehezen vágható.
Hasonló receptek
Spenótpogácsa
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Vegetáriánus , Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Patiszongulyás
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes