Bajor májgombóc
Hozzávalók:
- 30 dkg borjú vagy marhamáj
- 10 dkg szalonna
- 1 fej hagyma
- 20 dkg zsemle
- vaj
- 3 tojás
- 1/4 l tej
- só
- bors
- szerecsendió
- majoránna
- petrezselyem
- snidling
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A megtisztított és elkapart májhoz keverjük az apró kockákra vágott szalonnát és a finomra vágott, vajon üvegesre dinsztelt hagymát. A kis kockákra vágott zsemlét vajon aranysárgára pirítjuk. A tojásokat felverjük, majd a tejjel elkeverjük és a zsemlére öntjük. Mikor már a tejet jól beszívta, hozzáadjuk a fűszereket, a májat és végül a lisztet. Jól összedolgozzuk a masszát. Nedves kézzel gombócokat formálunk, lobogó marhahúslevesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.