Húsgombócok fehér mártásban

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 500 g sovány darált marhahús
  • 3 dl zsírszegény tej
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 150 ml zsírszegény tejszín
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 50 g vaj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • Őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

Egy tálban keverjük el a zsemlemorzsát 150 ml tejjel, majd adjuk hozzá a darált marhahúst, az enyhén felvert tojást és a fűszereket, az egészet alaposan gyúrjuk össze. Gömbölyítsünk a masszából 2-3 cm-es gombócokat. Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, amelyben süssük ki a húsgolyókat, majd tegyük egy tányérra őket. A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a lisztet, és csomómentesre keverjük el. Öntsük fel óvatosan a húsleves alaplével vagy vízzel, a maradék tejjel és a zsírszegény tejszínnel. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve főzzük körülbelül 3 percig. Ha felmelegedett, tegyük a mártásba a húsgombócokat, és további 10-15 percig főzzük együtt, miközben néha átforgatjuk. Rizzsel vagy tésztával és friss salátával tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 564 kcal, Szénhidrát: 20 g, Fehérje: 31 g, Zsír: 40 g.

Hasonló receptek

Parajfőzelék

Főétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Rakott karfiol

Főétel, Könnyű

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zöldségfalatkák olaszosan

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: