Húsgombócok fehér mártásban
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 500 g sovány darált marhahús
- 3 dl zsírszegény tej
- 60 g zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 150 ml zsírszegény tejszín
- 3 dl húsleves alaplé
- 2 evőkanál liszt
- 50 g vaj
- 1 teáskanál szerecsendió
- Őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
Egy tálban keverjük el a zsemlemorzsát 150 ml tejjel, majd adjuk hozzá a darált marhahúst, az enyhén felvert tojást és a fűszereket, az egészet alaposan gyúrjuk össze. Gömbölyítsünk a masszából 2-3 cm-es gombócokat. Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, amelyben süssük ki a húsgolyókat, majd tegyük egy tányérra őket. A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a lisztet, és csomómentesre keverjük el. Öntsük fel óvatosan a húsleves alaplével vagy vízzel, a maradék tejjel és a zsírszegény tejszínnel. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve főzzük körülbelül 3 percig. Ha felmelegedett, tegyük a mártásba a húsgombócokat, és további 10-15 percig főzzük együtt, miközben néha átforgatjuk. Rizzsel vagy tésztával és friss salátával tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 564 kcal, Szénhidrát: 20 g, Fehérje: 31 g, Zsír: 40 g.
Hasonló receptek
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Rakott karfiol
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldségfalatkák olaszosan
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes